Turniejowy weekend klubu badmintona

klub badmintona

Zawodnicy Klubu badmintona w Izabelinie aktywnie uczestniczyli w turniejach w minionym weekendzie.

4-osobowa reprezentacja FKB w roczniku U-13 wyruszyła na pierwsze dla naszego klubu Mistrzostwa Polski Polskiego Związku Badmintona, które miały miejsce w Kępnie.  Lila, Tymek, Ignacy i Mateusz. Mecze rozgrywane były zarówno w grach pojedynczych, jak i podwójnych.

Ten turniej stanowił istotną część przygotowań w bieżącym sezonie. Pierwszy start na tak prestiżowej imprezie miał na celu określenie naszych możliwości i zaplanowanie walki o medale w przyszłym sezonie, gdy nasi zawodnicy staną się najstarsi w tej kategorii wiekowej.

Turniej w Ząbkach

Równocześnie w Ząbkach, nasi zawodnicy (Michalina, Tosia, Jacek, Staszek, Ignacy, Antek, Krystian, Tomek, Staszek, Gabrys) rywalizowali w kategoriach U-13, U-15 oraz U-17. Podczas VI Ogólnopolskiego Turnieju Badmintona dla dzieci i młodzieży nasza reprezentacja zdobyła 3 medale, zdobywając również cenne doświadczenie na przyszłe starty.

W kategorii U-13 brązowy medal wywalczył Ignacy Ćwikowski, natomiast w kategorii U-15 Gabriel Zaręba stanął na najniższym stopniu podium. Gratulacje dla wszystkich medalistów i uczestników!

Turniej w Łodzi

Nieopodal, na zakończenie weekendu, drużyna FKB wzięła udział w Turnieju w Łodzi. Nasi zawodnicy zdobyli kolejne medale:

• Tomasz Karnowski
  • Michał Karnowski
  • Michalina Ćwikowska
  • Antonina Andrijanić

Warto również wspomnieć o udziale naszej drużyny dorosłych. Nasi najbardziej doświadczeni zawodnicy również brali udział w turnieju. Serdeczne gratulacje za zaangażowanie i walkę!

Dziękujemy rodzicom za wsparcie logistyczne oraz Gminie Izabelin za współfinansowanie udziału w turniejach. Nasze wydarzenie wspierają także partnerzy: Centrum Kultury Izabelin Gmina Izabelin Dorota Zmarzlak – wójt gminy Izabelin Powiat Warszawski Zachodni Gmina Błonie Mokodruk POOZ biuro rachunkowo – podatkowe Międzynarodowa Szkoła Mistrzostwa Sportowego „Edukacja i Sport” w Łodzi