Krajowy Turniej Badmintona młodzików młodszych i młodzików w Trzebnicy🏸

W sobotę, 8 czerwca, nasi młodzi zawodnicy wzięli udział w Krajowym Turnieju Badmintona w Trzebnicy.

Ośmioro naszych utalentowanych sportowców rywalizowało w dwóch kategoriach wiekowych: U-13 oraz U-15. Cała drużyna zaprezentowała się znakomicie, ukazując efekty ciężkiej pracy i solidnych treningów.

Turniej okazał się być prawdziwym popisem naszych młodych badmintonistów. W kategorii U-13 chłopcy zdominowali rywalizację, zajmując całe podium. W grze podwójnej, finałowy mecz rozegrały nasze dwie pary, co było kolejnym dowodem ich umiejętności i zaangażowania.

Każdy z zawodników powrócił z Trzebnicy z medalem, co jest ogromnym sukcesem i powodem do dumy. Wyniki tego turnieju to świadectwo determinacji i pasji, jakie nasi młodzi sportowcy wkładają w rozwój swoich umiejętności. Gratulujemy wszystkim uczestnikom i czekamy na kolejne sukcesy!

Kat. U -13 gra pojedyncza chłopców
Mateusz Rusiniak 🥇
Tymoteusz Skrzos 🥈
Ignacy Fortuna 🥉