Co za badmintonowy weekend!😎🫣🏸

Nasi młodzi zawodnicy wzięli udział w dwóch turniejach, zdobywając łącznie sześć medali! To prawdziwy powód do dumy!

Turniej w Ostrowie

Osiemoro zawodników U-13, pod czujnym okiem trenera Pawła Pietryji, wyruszyło do Ostrowa Wielkopolskiego na Krajowy Turniej Młodzika Młodszego. Tam, w zaciętej rywalizacji, walczyli o medale w grach pojedynczych i podwójnych. Dwudniowe zmagania były pełne emocji i wyrównanych meczy. Nasi podopieczni pokazali, że zaangażowanie na treningach przynosi efekty, czego dowodem są dwa medale:

🥈Tymoteusza Skrzosza

🥉Mateusza Rusiniaka.

Gratulacje dla całej ekipy i medalistów (Amelia, Hania, Klara, Ignacy, Tymek, Mati, Ignacy, Antek)!

Wyjazd współfinansowała Gmina Błonie.

Turniej w Szczucinie

W tym samym czasie, w słonecznym Szczucinie (woj. małopolskie), rywalizowali nasi starsi zawodnicy w kategoriach U-15 i U-19. Do Szczucina udała się szóstka zawodników (Lili, Michalina, Tomek, Staszek, Gabryś) wraz z rodzicem-trenerem-opiekunem, który pełnił również funkcję kierowcy i dobrego ducha ekipy😎. Dwudniowy turniej przyniósł nam kolejne sukcesy: Michalina Ćwikowska zdobyła brązowy medal w kategorii U-19, a Liliana Runke w kategorii U-15. Chłopcy, choć nie zdobyli medali, zagrali zacięte mecze i zdobyli cenne doświadczenie na przyszłe starty. Z nową wiedzą i głodem na podnoszenie umiejętności mogą z podniesioną głową kontynuować ciężką pracę. Brawa dla całej ekipy! Wyjazd współfinansowała Gmina Izabelin.

To nie koniec badmintonowych emocji! W sobotę, w podwarszawskich Ząbkach, swoje doświadczenie turniejowe zbierała kolejna trójka naszych podopiecznych U-13 (Leon, Gavin, Jacek). Młodzi zawodnicy, mimo stresu, spisali się znakomicie i mogą być zadowoleni ze swojej postawy. Udział w każdym turnieju to kolejna lekcja i doświadczenie, które z pewnością zaowocuje w przyszłości. Brawo chłopaki!

Po raz kolejny dziękujemy wszystkim rodzicom za nieocenione wsparcie logistyczne i doping swoich walczaków podczas turniejów. To niezwykle ważne dla rozwoju młodego człowieka, a Wasza obecność i zaangażowanie dają im dodatkową motywację do dalszej pracy.

To był dla nas niezwykłwy badmintonowy weekend. Dziękujemy za wsparcie partnerom